Skip to main content

Stel samen met ons een actieplan energiebesparing op!

“Katholieke scholen in Vlaanderen betalen momenteel zo’n 45 miljoen euro per jaar om hun energieverbruik te dekken. Elke kWh die de scholen minder verbruiken komt de leerlingen ten goede. Met elk % minder verbruik kan er jaarlijks bijna een half miljoen euro budget vrijkomen voor de scholen. Daarom zetten we hier sterk op in” aldus Olivier De Ryckere van vzw DOKO.

De energiezorg wordt uitgevoerd door vier studiebureaus die een gezamenlijke aanpak hebben ontwikkeld om het energiegebruik van scholen efficiënt te verduurzamen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het goed meten van het verbruik, het efficiënter gebruiken van de bestaande installaties, het aanpakken van de 'quick' wins en het in samenspraak opstellen van een actieplan energiebesparing. Dit alles rekening houdend met het masterplan van de school.

Studiebureau Efika Engineering zal zich focussen op energiebesparingen in de scholen met ondersteuning van BAS Bouwen vzw, Bureau 9000 en Zero Emission Solutions. Al deze studiebureaus werkten in het verleden reeds samen met de burgercoöperaties.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Bekijk onze realisaties

De deelnemende studiebureau's hebben veel ervaring in monitoring en coaching. Bekijk hier enkele referentieprojecten.